Placinta cu cartofi

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 31 Mai 2010 | 6985 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • .500 g faina
  • .circa 300 ml apa calduta
  • .25 g drojdie uscata
  • .1 lingurita sare
  • .1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura
  • .1 kg cartofi
  • .ulei
  • .5 fire ceapa verde
  • .5 fire usturoi verde
  • .1 legatura marar
  • .cimbru
  • .unt cat o nuca
  • .1 ou
  • .sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cartofi:

Aluatul l-am facut la masina de paine.

Curatam cartofii, ii spalam si apoi ii taiem cubulete.Ii punem la fiert in apa cu putina sare si putin ulei.Cand sunt gata fierti ii scurgem de apa.

Separat, intr-o cratita se inabuse in putin ulei ceapa si usturoiul taiate marunt, se adauga cartofii si se amesteca bine.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Adaugam  o parte din marar si cimbrul si amestecam bine.

Aluatul se imparte in doua.Ungem un vas de yena cu putin unt.Intindem prima foaie de aluat  astfel incat sa acopere si peretii vasului, punem umplutura si acoperim cu cealalta foaie de aluat.Batem un ou si ungem placinta cu el.Dam la cuptor pana se rumeneste.Lasam sa se raceasca , presaram marar tocat marunt si servim cu smantana.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Bucataras Medi 1

01.06.2010, 14:35

Multumesc,Nadina...............bineinteles ca ti-am pastrat, nu am lasat-o pe Ela sa manance tot

ela 1

01.06.2010, 14:37

fara marar,deviza mea,da...

babi5 1

10.06.2013, 15:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi aromati copti (cu piept de pui)